Hoe wordt het gemaakt?


De sieraden van Sassy Nature worden met de hand gemaakt middels 'wire wrapping'. Dit is één van de oudste technieken om sieraden mee te maken. Zo zijn destijds in het graf van Toetanchamon juwelen gevonden die middels wire wrapping zijn vervaardigd. Ook in het oude Rome was dit een veel toegepaste techniek.

Middels het buigen, wikkelen en weven van verschillende diktes draad zijn oneindig veel patronen en ontwerpen mogelijk. Er komt geen solderen aan te pas en doorgaans heb ik voldoende aan mijn handen en een paar tangetjes om de mooiste hangers te creëren. 

Een deel van de edelstenen die ik gebruik komen uit Jaipur, ook wel de 'edelstenen hoofdstad van de wereld' genoemd. Hiermee ondersteun ik een klein familiebedrijfje en kan ik garanderen dat ook de edelstenen echt handgemaakt zijn. Het overige deel haal ik weg bij markten, winkels en webshops uit Nederland.

Het mag duidelijk zijn dat mijn hart ligt bij het werken met koper. Toch ben ik momenteel bezig om mijn collectie uit te breiden met onder andere sterling zilver (92.5 zilver) en silver filled, zodat er voor ieders smaak iets te vinden is.


Nieuwsgierig geworden? Youtube staat vol met gratis tutorials. Met name die van Oxana Crafts en Kelly Jones zijn erg duidelijk en leerzaam . Wel Engelstalig.

Mocht je meer willen weten over de (werking van) edelstenen en mineralen dan is de website van Ruben Robijn absoluut een aanrader.
www.rubenrobijn.nl